Asigurarea banilor și a altor valori

Despre Asigurarea banilor și a altor valori în depozit și pe timpul transportului

Pentru că este vorba de bani și de valori, ți-ai luat toate măsurile de precauție și costurile sunt pe măsură. Dar nici una dintre aceste măsuri nu îți oferă garanția de necontestat pe care doar o asigurare o susține.

Astfel poți asigura banii (numerar) şi/sau alte valori (pietre preţioase, obiecte sau lingouri din platină, aur, argint, hârtii de valoare, timbre, etc.) aflate în seifurile companiei, precum și banii în numerar şi/sau alte valori, pe timpul transportului efectuat cu mijloace de transport adecvate.

Ce riscuri sunt acoperite?

În baza acestei poliţe, se acordă despăgubiri pentru pierderea valorilor, care a survenit în timpul perioadei de asigurare a acestora, ca urmare a:

  • Oricărui act de tâlhărie şi/sau atac armat;
  • Furtului prin efracţie;
  • Actelor de vandalism;
  • Riscurilor de incendiu, explozie, căderi de corpuri;
  • Unui accident auto pe timpul transportului/ unui accident auto în urma căruia au fost afectate premisele în care sunt depozitaţi banii asiguraţi;
  • În depozit: pierderea valorilor ca urmare a producerii următoarelor evenimente: cutremur, trăsnet, furtună, uragan, ploaie torenţială, grindină, inundaţie (ca urmare a calamităţilor naturale sau ca urmare a avarierii accidentale a conductelor de apă), prăbuşire sau alunecare de teren, avalanşe.

Acoperire teritorială 

Asigurarea este valabilă pe întreg teritoriul României. Orice nouă premisă care se doreşte a fi asigurată va trebui nominalizată printr-un supliment de precizare.

Care este suma asigurată?

Asigurarea se încheie la valorile agreate împreună cu Asiguratul, valori care reprezintă limitele răspunderii noastre.

Valoarea declarată o reprezintă valoarea maximă a banilor/valorilor aflate în seifuri/vehiculele transportatoare în oricare din zilele perioadei asigurate.

În asigurare se pot include şi costul reparaţiei sau înlocuirii cutiilor de siguranţă din mijloacele de transport a banilor/valorilor, precum și costul reparaţiei sau înlocuirii seifurilor din clădiri, avariate ca o consecinţă directă a unui furt sau tentative de furt asupra valorilor transportate/depozitate, care a avut loc în timpul perioadei de asigurare.

Care este perioada de valabilitate?

Contractul de asigurare se încheie, de regulă, pentru o perioadă de 12 luni. Se poate opta pentru o perioadă de asigurare inferioară unui an, însă nu mai puţin de o lună.

стейклучшая фирма ноутбуковподать обьявления на авитоместо сайта по запросуликвидация чпкопирайтер удаленно