Din presă: FORT România- știrile false despre City Insurance sunt menite să destabilizeze piața de RCA

Preluăm mai jos integral textul comunicatului FORT (Federația Operatorilor Români de Transport) și luarea de poziție în legătură cu articolele apărute recent în presă despre Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance. 

FORT – Federația Operatorilor Români de Transport își exprimă îngrijorarea cu privire la știrile false lansate de ASSAI- Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente referitoare la compania de asigurări City Insurance.

După apariția în presă a informației prin care „compania de service AutoCar face plângere la ASF și cere insolvența companiei de asigurări City Insurance s-a instalat o stare de haos in piata de asigurari. Conform răspunsului ASF firma de asigurări City Insurance este stabilă atât din punct de vedere financiar cât și din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate.

FORT este un jucător transparent pe piața de transport din România și nu încurajează acțiunile negative cu direcție concretă și interese ascunse care nu fac decât să afecteze bunul mers al lucururilor în piața de asigurari, indiferent de natura instituției acestora.

Încercarea de a obține poziția de lider în piața de asigurări prin jocuri murdare și tertipuri obscure, prin dezinformarea populației și denigrarea imaginii unui lider de piață nu fac decât să tulbure apele unei economii și așa incerte. Aceste acțiuni de manipulare prin distribuirea informațiilor nereale pot distruge cu ușurință valorile unei piețe cu practici corecte, transformând-o în ochii investitorilor și a consumatorilor deopotrivă într-o „oaie neagra” a economiei. Marea majoritate a cumpărătorilor de produse de asigurare obligatorii ar putea fi afectați prin creșteri nejustificate ale tarifelor.

FORT asigură în continuare compania City Insurance de o colaborare transparentă. Prin parteneriatul încheiat între FORT și City, compania asiguratoare a demonstrat că este un partener de încredere, corect, eficient și prompt. Prin prisma acestui parteneriat, membrii FORT au avut acces la servicii de consultanță profesionistă non-stop și produse de asigurare la prețuri corecte!