DIN MASS MEDIA: FCSB City » Lovitura inexplicabilă dată de Becali: suma URIAȘĂ pe care o primește clubul, în ciuda performanțelor!

FCSB: În ciuda faptului că FCSB n-a mai luat un titlu din 2015, sponsorul principal, firma de asigurări City Insurance, își dorește să prelungească înțelegerea cu clubul lui Gigi Becali (61 de ani) și devine, de departe, cel mai longeviv partener al roș-albaștrilor!

Gigi Becali schimbă jucătorii, antrenorii și chiar și managerii pe bandă rulantă, însă bifează un record greu de egalat în fotbalul românesc. Sponsorul principal al echipei, City Insurance, și-a arătat deja disponibilitatea de a prelungi înțelegerea pe care o are cu FCSB și care deja a depășit 6 ani.

Firma de asigurări e extrem de mulțumită de modul în care a evoluat în acești ani, de când numele său se află pe tricourile actualei vicecampioane, și e dispusă chiar la un efort financiar suplimentar în sezoanele viitoare, tocmai pentru a-și păstra poziția de sponsor principal.

În prezent, suma trecută în contract poate atinge chiar și 1,5 milioane de euro, cu condiția ca FCSB să îndeplinească anumite targeturi de performanță: prezența într-o grupă europeană, câștigarea titlului și a Cupei României.

Hrebenciuc jr. a adus sponsorul

Colaborarea dintre FCSB și City Insurance a apărut într-un moment extrem de delicat pe care clubul l-a traversat. În vara lui 2013, în postura de campioană, FCSB a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină a UEFA după ce Gigi Becali fusese condamnat la închisoare în dosarul de dare de mită care avea legătură directă cu fotbalul, acea recompensă de 1,7 milioane de euro oferită celor de la U Cluj, în 2008, pentru a o bloca pe CFR în ultima etapă.

Cu Becali în pușcărie, dar și cu amenințarea UEFA, Steaua a primit ajutor financiar din partea lui Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, un apropiat al lui Becali, care i-a convins pe cei de la City Insurance să devină sponsorul echipei.

Primul meci pe care FCSB l-a jucat având City Insurance pe tricouri a fost cel din 28 septembrie 2013, cu ACS Poli Timișoara, scor 3-0

I-a prelungit contractul lui Teixeira

În vara lui 2018, City nu doar că a prelungit înțelegerea cu FCSB, dar a luat și o altă decizie care a avut o implicare directă în cadrul echipei. A plusat cu 100.000 de euro la contract, cu condiția ca suma să meargă la Filipe Teixeira, în privința căruia Gigi Becali nu era foarte convins dacă să-i mai propună să rămână la echipă.

Teixeira a semnat până în vara lui 2019 și a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai FCSB-ului în sezonul precedent.

  • 522 de milioane de euro au fost veniturile firmei de asigurări pe parcursul anului trecut
  • 13 milioane de euro a fost profitul pe care City Insurance l-a înregistrat pe anul 2018
  • 17,4 milioane de euro au fost veniturile FCSB-ului pe parcursul anului trecut
  • 2 milioane de euro a fost profitul pe care FCSB l-a bifat pe anul 2018