City Insurance – Precizări cu privire la articolele apărute în presă

Cu privire la articolele apărute în presă despre o așa zisă cerere de intrare în faliment a Societății de Asigurare Reasigurare City Insurance, facem următoarele precizări. Pentru perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2019, Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance raportează: 


  • Total prime brute subscrise: 239 milioane EUR, echivalentul a 1,132 milioane LEI
  • Total număr polițe emise: 4,07 milioane
  • Total număr dosare daune plătite: 93,761
  • Total volum daune plătite: 143 milioane EUR, echivalentul a 681 milioane LEI

Din acest punct de vedere, precizările ASF apărute în presă – “Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) supravegheaza indeaproape societatile de asigurare autorizate. In cazul in care sunt constatate disfunctionalitati in ceea ce priveste activitatea acestora sau respectarea cerintelor de capital, ASF dispune masurile prevazute de legislatia in vigoare, cum de altfel a si facut recent. Compania City Insurance este stabila din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate.” ne scutesc de alte comentarii pe acest caz punctual.

Informații complete privind solvabilitatea Societății de Asigurare Reasigurare City Insurance pot fi găsite pe site-ul companiei, la Rapoarte Anuale.

Despre Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance

Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance este liderul de piață regional care oferă soluții de asigurări generale. Înființată în 1998 de către investitori români și străini, cu sediul în București, România, compania deține 42 de birouri și filiale pe tot cuprinsul țării, având 400 de angajați.

City Insurance a dezvoltat un portofoliu extins de asigurări, ce cuprinde produse de top și servicii integrate, proiectate să acopere nevoi unice ale clienților și să genereze beneficii pe termen lung.

Compania a intrat în topul primelor 10 societăți de asigurare încă din 2012 și este singura companie care nu este afiliată unui grup internațional. În 2008, City Insurance a devenit primul asigurător din România cu activități în alte state europene, în baza principiului liberei circulații a serviciilor pe cuprinsul Uniunii Europene; în 2014, compania și-a extins activitatea în piața elenă.

Succesul de care se bucură astăzi Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance reflectă eficiența modelului său de performanță orientat către strategii sustenabile de dezvoltare, creștere financiară și investiții pe termen lung.