Rezultate financiare City Insurance: creștere de 38% în primele nouă luni din 2019

București, 10 decembrie 2019 

Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance, liderul pieței de asigurări generale din România de trei ani consecutiv, a încheiat primele nouă luni ale anului 2019 cu un volum al primelor brute subscrise de 298 milioane euro (echivalentul a 1,413 milioane lei), o creștere cu 38% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Remarcabilă este și creșterea numărului de dosare de daune platite până la sfârșitul lunii septembrie 2019: 109.065 față de 84.424 dosare de daună achitate în ianuarie-septembrie 2018. La primele nouă luni ale lui 2019, City Insurance înregistrează un volum total de daune plătite de 179 milioane euro, echivalentul a 849 milioane lei.

Din totalul volumului de prime brute, asigurările RCA au o valoare de 252 milioane euro (echivalentul a 1.196 milioane lei), iar primele non-RCA înregistrează o valoare de 46 milioane euro (echivalentul a 218 milioane lei). Cele mai importante creșteri față de aceeași perioadă a anului trecut provin din:

  • Asigurări CASCO + 306%
  • Asigurări de tip engineering + 247%
  • Asigurări de garanții + 221%

Asigurările RCA au menținut tendința crescătoare + 26% față de ianuarie-septembrie 2018.

La sfârșitul lunii septembrie 2019, portofoliul Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance include:

  • 170.082 locuințe
  • 269.070 persoane asigurate pentru riscul de accidente
  • 2.136.330 de autovehicule

Creșterea cu 38% a afacerilor este o performanță importantă în orice industrie, cu atât mai mult într-una competitivă așa cum este cea a asigurărilor generale. Clienții și partenerii noștri sunt pe primul loc, orientarea constantă către nevoile acestora ne-a adus aceste rezultate impresionante. Simplificăm procesele de lucru și îmbunătățim în fiecare zi atât portofoliul de produse de asigurare City Insurance, cât și calitatea acestora. Apoi e inovația. Digitalizăm cu resurse proprii. Suntem printre cele mai avansate companii care folosesc tehnologia ca aliat. Toate cele de mai sus ne-au adus unde suntem astăzi: un volum total de prime subscrise de aproape 300 milioane de euro și depășirea pragului de 100.000 de dosare de daune plătite.”, a declarat Renato Szilagyi, Vice-Președinte al Directoratului City Insurance.

Despre City Insurance

Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance este lider pe piața asigurărilor generale din România. Înființată în 1998 de către investitori români și străini, având sediul în București, compania deține 42 de birouri și filiale pe tot cuprinsul țării, având mai bine de 400 de angajați.

City Insurance a dezvoltat un portofoliu extins de asigurări, care cuprinde produse de top și servicii integrate, proiectate să acopere nevoile unice ale clienților și să genereze beneficii pe termen lung.

Compania a intrat în topul primelor 10 Societăți de Asigurare încă din 2012 și este singura companie care nu este afiliată unui grup internațional. În 2008, City Insurance a devenit primul asigurator din România cu activități în alte state europene, în baza principiului liberei circulații a serviciilor pe cuprinsul Uniunii Europene, iar în 2014, compania și-a extins activitatea în piața elenă.

Performanțele înregistrate astăzi de Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance reflectă eficiența modelului său de business orientat către strategii sustenabile de dezvoltare, creștere financiară și investiții pe termen lung.

Mai multe informații despre companie sunt disponibile pe site-ul City Insurance: https://cityinsurance.ro/.