City Insurance își numește Comitetul Consultativ pentru Riscuri Globale

București, 29 Mai 2020

În data de 14 mai 2020, Consiliul de Supraveghere al City Insurance a aprobat constituirea Comitetului Consultativ pentru Riscuri Globale; un comitet consultativ format din 3 membri cu sarcina de a consilia conducerea companiei asupra tendințelor, oportunităților și a provocărilor generate la nivel global.

Formarea Comitetului Consultativ pentru Riscuri Globale și numirea membrilor săi vin într-o perioadă de volatilitate și provocări globale, incluzând aici pandemia COVID-19 și consecințele sale. City Insurance consideră această inițiativă ca o parte componentă critică a consolidării strategiei sale de business și a generării unei creșteri continue pentru companie.

Fiecare dintre membrii acestui comitet aduc la City Insurance experiența lor unică la nivel global:

Sunil Sabharwal

Sunil are o vastă expertiză în domeniul bancar și financiar la nivel global, precum și competența de a dezvolta parteneriate cu instituțiile internaționale și organizațiile guvernamentale, necesare unor companii lideri de piață ca City Insurance.

Domnul Sunil Sabharwal, în urma confirmării de către Senatul SUA, a ocupat funcția de US Alternative Executive Director pentru Fondul Monetar Internațional (FMI) în perioada 2016-2018. El a fost inițial nominalizat de către Casa Albă [de către Președintele Barrack Obama]. Fost campion NCAA All-American și Big Ten la scrimă, Sabharwal face parte din Comisia Comitetului Olimpic Internațional, este Secretar General al Comitetului Internațional de Fair Play și a fost ales în Consiliul Executiv al Atletismului la nivel mondial. Este speaker în zona de investiții în Europa Centrală și de Est, dar și în zona sportului, afacerilor, tehnologiei financiare (FinTech), vorbind despre rolul instituțiilor financiare internaționale într-o economie în schimbare.

El este investitor și consilier independent, omul care a înființat biroul din Budapesta al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Sunil a fost cel mai recent președinte al Earthport, o entitate listată în LSE, până la vânzarea cu succes a Visa. Este absolvent în Managementul MSc al London Business School și BSc Business Administration al Universității de Stat din Ohio (OSU).

Kevin Hulbert

Kevin vine cu experiență și cunoștințe de neegalat dintr-o carieră remarcabilă în comunitatea de informații. Este un expert în contraspionaj și securitate cibernetică, aducând întăriri însemnate în consolidarea business-ului City Insurance.

Cariera sa remarcabilă cuprinde mulți ani petrecuți în întreaga lume în zona de securitate a informațiilor, contra-terorism și managementul riscurilor. Kevin este fost ofițer superior de informații (Senior Intelligence Officer) din cadrul Direcției de Operațiuni a CIA și a participat la multe întâlniri de afaceri în calitate de Șef de Stație și de Șef-Adjunct al stației CIA. După ce s-a retras din CIA în 2014, Kevin a activat în serviciul guvernamental la Biroul Federal de Investigații (FBI), unde a deținut funcția de Senior Liaison For Counterterrorism.

Kevin vorbește fluent limba engleză și spaniolă și are acces autorizat la informații secrete și privilegiate (TS / SCI – Top Secret / Sensitive Compartmented Information). În urma nominalizării președintelui Donald Trump, Kevin lucrează în prezent în cadrul Consiliului Consultativ pentru Informații al Președintelui American (PIAB).

Federico Trillo

Având în vedere vasta sa experiență guvernamentală, Federico vine cu expertiza sa extinsă în elaborarea de politici pentru a contribui la gestionarea riscurilor regulatorii în România și în străinătate.

El este un fost politician spaniol, care a ocupat funcția de Președinte al Congresului Deputaților, Ministru al Apărării și Ambasador al Spaniei în Regatul Unit. Trillo a intrat în Corpul Juridic al Marinei ca primul în clasă în 1974, unde a fost detașat în parchetul naval din Zona Maritimă a Mediteranei, mai târziu a ocupat o funcție în conducerea Military Naval Construction. În 1979, a absolvit examenul pentru funcția de Consilier al Consiliului de Stat. S-a retras din marină în funcția de Judge-Advocate Mayor în 1989 pentru a intra în politică.

De asemenea, Federico a participat la înființarea Asociației pentru Studii pentru Progresul Social și este membru al Comisiei Spaniole de Istorie Militară. Este autorul mai multor cărți de drept și gândire judiciară și politică. Deține o licență în drept la Universitatea din Salamanca și un doctorat în drept la Universitatea Complutense din Madrid.