City Insurance câștigă în instanță impotriva deciziilor abuzive ale autorității italiene de supraveghere a asigurărilor

În data de 11 aprilie 2018, Instanța Supremă de Drept Administrativ a Republicii Italiene (Consilio Di Stato) a dispus anularea deciziei I.V.A.S.S (Autoritatea de Supraveghere și Reglementare a Asigurărilor – echivalentul ASF România) nr 51.14.00300 din 28 februarie 2014.

Instanța italiană a constatat abuzul autorității de supraveghere italiene din perioada 2012 – 2018 și a anulat cu titlu definitiv sancțiunea prin care Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance i se interzicea dreptul de a încheia contracte de asigurare pe teritoriul Republicii Italiene. Astfel, s-a confirmat imixtiunea nelegală în activitatea Ciy Insurance, precum și în activitatea ASF România, singura autoritate de supraveghere și reglementare a pieței de asigurări, căreia nu i-au fost respectate atribuțiile.

Acțiunile I.V.A.S.S au adus Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance prejudicii serioase de imagine și financiare. Societatea își rezervă dreptul de a continua acțiunile în justiție, pentru a repara în totalitate efectele deciziilor abuzive luate de autoritatea italiană.